) utan för att både hälsa, humör och teknik sviktat om man ska ta den enkla versionen. Blanda mjöl och vitpeppar och vänd kycklingbitarna i blandningen
Blanda ner hjorthornssaltet i Finax mjölet och knåda in ca hälften av det i degen samt äggulorna. Knåda in äggvitorna tills de precis går in och tillför resten av mjölet under knådning några få minuter
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned sist i smeten. 2,5 dl vetemjöl. I dag är det kladdkakans dag. Jag brukar använda ett recept med kakao, men när jag skulle börja baka insåg jag att det var slut
Men i söndags förmiddag var det dags, egentligen är det en väldigt enkel smet, Består bara av mjölk,vatten,smör, mjöl,salt,socker och ägg så jag började väga mina ingredienser och fixade och donande och snart var de uppspritsade och dags att få in dem i ugnen kan säga att jag bokstavligt talat satt som klistrad i 20 min framför ugnen för att se den lilla kluten växa och bli en vacker perfekt liten lufftig boll, det var lycka att se. ) Japp papegojenäbb, smeten är klar 85g Mjölk85g Vatten85g Smör100g Mjöl1 Nypa salt1 Nypa sockerca 3 ÄggBörja värma upp Mjölk, vatten, smör,ocker och salt, vid första bubblan tag från plattan och häll i mjöl rör ordentligt med en trä slev när det blandats tag åter på platan och rör tills smeten blir slät och glansig och släpper från sleven. 85g Mjölk. 100g Mjöl