MusselgrytaKlimatsmarta musslor som är som allra godast just nu på vårvintern. Morötter med örtig färskostBörja med snyggt och nyttigt tilltuggIngredienser
Sedan i vintras då SVT visade Sveriges första helt vegetariska matlagningsprogram Vegorätt och kritiken haglade mot programmet har jag irriterat mig lite på en sak
Hur är det med mammahetsen egentligen. Maten ska alltid vara hemlagad helst ekologisk. Jag ser ju inga som helst problem med smartphones på förlossningen, BB eller när man ammar
Ikväll börjar SVT att sända ännu en säsong av Historieätarna. Samtidigt gjorde jag en smakrik tomatsås med de obligatoriska ingredienserna i en stroganoff, grädde, senap och tomatpuré
Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré och saffransmajonnäsLyxig och arbetad förrätt där allt kan förberedas, bara musslorna lagas direkt före servering
Låtlistorna finns på SVT. Och så fick vi gå ut i landet och klippa piplök som hon blandade i pastasalladen, vilket inte var lika gott…Jag har många matminnen och smakupplevelser som är förknippade med det här huset – pannkakstårtan som faster Ulla gjorde varje sommar, våffelgräddning på förstubron, första gången jag åt matjesilltårta till midsommar, sallad Niçoise som jag var tveksam till när jag var yngre, men som nu är en riktig matfavorit
Jag tycker det är intressant när diskussionen i SVT kommer in på att ”laga mat från grunden inte fungerar i folks vardag” på grund av att livspusslet inte går ihop, man har helt enkelt för mycket som ska göras