I lördags skulle jag ha varit med på Middag med Camlkc Plum på Skillinge Teater, men dessvärre ligger CamillaPlum själv nui dubbelsidig lunginflammation, så som ersättare för henne kom Anna Billing, men maten som serverades var gjord efter Plumsrecept ocb Anna Billing bidrog med smakprov på en skånsk Gazpacho och äppelkaka som en dansk trifle
Jag tror receptet är en variant av ett recept som danska matprofilen CamillaPlum lagat. Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent
När jag förra veckan fick hem en bunt gamla Återtidningar som jag beställt så hittade jag ett recept på inlagda citroner av CamillaPlum vilket var startskottet för att sätta igång
Det finns bara en sak som är krångligt med det här receptet. Jag har stulit idén från bloggen Spieselandslaget, som i sin tur hämtat inspiration från CamillaPlum
Jag var där på ett oerhört genomarbetat seminarium om film i Skåne i somras och nu blev glad över att höra att underbara CamillaPlum kommer dit på vårmarknaden 12 maj, för nu ska även jag det
Idag har jag inget recept att bjuda på. Men jag vill gärna tipsa om det opretentiösa TV-programmet med kocken, matskribenten och författaren CamillaPlum
Här kommer receptet på. Inspirationen kommer från den danska "mat och bakmamman" CamillaPlum. Första gången det här grytbröd bakades, glömde jag ta av locket i slutet av gräddningen
För danskt rågbröd finns det många receptvariationer. Se CamillaPlum när hon bakar denna typ av danskt rågsurdegsbröd som hon kallar Mogens bröd0,5 l rågkross0,5 l grovt rågmjöl7-8 dl vatten3 dl aktiv surdeg0,5 l vetemjöl6 msk brödsirap -- Mängden sirap som tillsätts degen beror på hur sur din surdeg är. I filmen låter Camilla degen vila i en halvtimme2. (Du behöver inte vara lika renlärig som Camilla - det går bra att använda rapsolja)7. >> jfr med receptet på Gammeldags danskt rågbrödDet finns en variant där surdegen är utbytt mot jäst och filmjölk som får stå 1- 2 dagar i rumstemperatur
Recept efter CamillaPlum. Detta är ett recept som innehåller 100 % rågIngredienser300 g surdeg (se Surdegshjälpen)9 dl ljummet vatten575 g rågmjöl (en tredjedel kan ersättas med vetemjöl)375 g krossad råg2 msk honung2 msk grovt salt33 cl julmust, julöl, maltöl eller porter (en liten flaska)800 g krossad rågDet här är ett rent rågbröd utan vetemjöl, frön eller solrosfrön och liknande
Men idag har jag gjort en recept av den danska TV-kocken CamillaPlum. Jag har ändrat lite på receptet, men skriver mitt här och länkar till det riktiga