Kör korianderbladen (det gör inget om lite stjälkar kommer med) mosigt i matberedare. Lättlagat, fräscht och smakrikt med inspiration från Levanten, där kikärter, mynta, persilja och citron ofta får prägla maten
Dela tomaterna. MusselgrytaKlimatsmarta musslor som är som allra godast just nu på vårvintern. 5 skivor dagsgammalt bröd, gärna surdegsbröd3 msk rödvinsvinägerca 250 g cocktailtomater1 gurka1 gul paprika1 rödlök1 knippa bladpersilja1 kruka basilika100 g blandad sallad1 pressad vitlöksklyftasaften av en halv citron½ dl olivolja flingsaltnymalen svartpepparSkär brödet i kuber
Sedan i vintras då SVT visade Sveriges första helt vegetariska matlagningsprogram Vegorätt och kritiken haglade mot programmet har jag irriterat mig lite på en sak
Historieätarna är ett av de få program som kan ge mig både fakta, humor och matnyttigt på en gång. Först ugnsbakade jag pumpa, lök och paprika (skulle varit tomater) med olivolja och kryddor
Har ni tittat på Maträddarna på Svt. Jag har ju länge propagerat för att inte slänga maten här på bloggen så det känns ju högaktuellt att nu igen ta upp den heta frågan - matsvinnet
Jag och Paolo Roberto har något gemensamt, nämligen att vi har lärt oss laga mat av våra fastrar. Och så fick vi gå ut i landet och klippa piplök som hon blandade i pastasalladen, vilket inte var lika gott…Jag har många matminnen och smakupplevelser som är förknippade med det här huset – pannkakstårtan som faster Ulla gjorde varje sommar, våffelgräddning på förstubron, första gången jag åt matjesilltårta till midsommar, sallad Niçoise som jag var tveksam till när jag var yngre, men som nu är en riktig matfavorit
"Eftersom SVT valt att svara på våra synpunkter som ett blogginlägg kommer nu mitt svar som bloggare i kursiv fet stil efter varje del av Mats Billberg Johanssons inlägg