Lyft ur löken, lägg i en glasburk och häll över den varma lagen. Försvaras i kylskåp upp till ca 2 dagar. 2rödlök, i skivor. 0,5 dl ättika, 12%. 1 dl socker. 1,5 dl vatten
För ett år sedan bestämde vi oss för att försöka att förändra matlagningen. Savoykåldolmar1savoykålshuvud1/2 dl grötris + 1 dl vatten + 2 dl mjölk1 gul lök hackad500 g blandfärs2ägg1,5 tsk salt2 krm vitpepparKoka grötriset i vatten och mjölk tills det blir mjukt och låt svalna. Koka upp saltat vatten i kastrull och koka bladen av savoykålen i 3 minuter styck låt rinna av på handduk och skär bort lite av den tjocka stammen. Ringla lite ljus sirap över och in i ugn 200 grader i ca 45 minuter. Serveras med potatis eller potatismos lingonsylt och SyltadrödlökKokaupp1 dl sockero,5 dl ättikssprit2 dl vattenlåt svalnaSkiva rödlök jag tog 4 styckenoch lägg i glasburk med 2lagerblad5 kryddpepparkornsalt och svartpepparhäll över lagen och låt stå över natten. 1 savoykålshuvud. 1/2 dl grötris. 1 dl vatten. 2 dl mjölk. 1 gul lök hackad. 2 ägg. 1,5 tsk salt. Skiva rödlök jag tog 4 styckenoch lägg i glasburk med 2lagerblad. 5 kryddpepparkornsalt och svartpepparhäll över lagen och låt stå över natten
Droppa över lite av lagen från rödlöken och avsluta med ännu en skiva rostat rågbröd på toppen. Lägg sedan på blandningen med sallad, selleri och äpple och till sist den syltaderödlöken
Den syrade rödlöken blir ett dekorativt inslag på tallriken och smakar dessutom riktigt gott. Fyll sedan glasburkar med lök och lime och fyll på med den varma lagen hela vägen upp
Tillbehören går självklart att variera härifrån till himlen, men de viktigaste tycker jag är rå lök, kladdig guacamole, köttfärs eller pull of pork, färsk chili eller syltad jalapenjo, majschips (som jag brukar krossa och lägga i tortillabrödet) och självklart tacosåsen
½ rödlök, hackad. Bre ut Propud vanilj på understa lagret, sedan kokta hallon (eller önos lågkalori hallonsylt) på det andra lagret och till sist vispa grädde och klä tårtan i
Vill göra dessa goda kesoplättar, men då ska jag nog ha grekisk yoghurt, räkor, rödlök och stenbitsrom till dem, istället för det traditionella sylten och grädden
En färsk bagel med rökt lax, rödlök, kapris och citron är en av mina favoritmackor. Det fanns alltid bagels i frysen som man kunna slänga in i toastern och sen bre på ett tjockt lager cream cheese och sylt på