Häll av vätskan från tomaterna och lägg ner i kastrull med ättikslag, nejlikor och hackad lök. Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl
Picka skalen med en grov nål på många ställen. Något som är jättegott är Syltadegrönatomater. Här har jag tagit vara på en del gröna och några gula tomater
Jag tävlade med bilden på päronmarmelad, Eva från Lidköping med en bild på syltade kantareller och så var det en tredje vinnare som tyvärr inte kunde inkassera sin vinst
Avnjut denna maträtt medsyltadegrönatomater, eller andra ättiksinläggningar. Varva allt i en stor gryta, börja med potatis och morötter, fortsätt med njure och fläsk samt lök, smula över halva buljongtärningen, ta ett par varv med pepparkvarnen
Mixa de två-tre jalapenochilifrukterna med de skalade tomaterna (med vätska). Stek vitlök och lök på medelvärme i olja i en gryta med lock tillsammans med kanel, nejlikor och spiskummin
Små blommor som sticker fram ovan de stora mörkgröna, aubergine färgade bladen med vassa taggar. Alla är ljust gröna och ska jag vara ärlig så blir inte citronerna så mycket att äta