Syltadetomater håller sig då i ett år. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag. Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra
Fetaost-bollar med soltorkade tomater & spenat. Julaftonen är nära, men om inspirationen för årets julbord fortfarande tryter, så kommer här den tredje och sista delen av mina gröna julrecept
Servera i en skål som var stekt med syltadegrönatomater och pickles. Därför har vi för lunch i dag, bestämde sig för att göra något för att tillbringa dessa ingredienser och ändå äta något trevligt och små rostfria smaker
Så det blir en burk Syltadegrönatomater. Skölj och pricka tomaterna med en gaffel. Låt tomaterna rinna av ordentligt och lägg i burkar sköljda med Atamon eller bensoatlösning
Lägg tomaterna i väl rengjorda glasburkar. Häll lagen varm över tomaterna. Snoppa och skölj tomaterna, nagga dem lätt med en gaffel och förväll i sjudande vatten, ca 5 minuter. 1 kg små fasta grönatomater
När sonen o jag var i Turkiet tidigare i år så fick vi de mest delikata inlagda grönatomater (fasen vad lätt det blir TOMTAR när jag skriver) som intealls liknar våra vanliga syltadetomater
Nagga tomaterna med en nål. Först kokar du tomaterna mjuka i 1 kkp salt i 1 1/2 liter vatten c. Lägg tomaterna i lagen och koka med i 5 minuter. 1 kg smågrönatomater
smågrönatomater. Syltadegrönatomater. För de som inte har tid att göra de syltadetomaterna så passar även den sötsura sallad som finns i receptbanken alldeles utmärkt