Sås till biff wellington recept

Biff Wellington med tryffelmos!

Inbakad oxfilé är riktigt gott, här med potatismos smaksatt med parmesan och tryffelolja och en jättegod björnbärssås
Biff Wellington

Biff Wellington

Servera med Bearnaisesås och Duchesspotatis. Lägg lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja och en tesked torkad dragon i en liten kastrull och koka tills två matskedar vätska återstår
Biff Wellington med svampfyllning

Biff Wellington med svampfyllning

Svampfyllning 300 g skogschampinjoner 3 schalottenlökar, finhackade smör, till stekning 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar). 1Madeirasås4 dl madeiravin 0,5 dl balsamvinäger 2 tsk japansk soja 2 tsk farinsocker 2 schalottenlökar, tunt skivade 1 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar) 1 msk olivolja, att "spräcka" såsen med. 1BiffWellington1 kg oxfilé (mittbit) 2-3 krm salt 2 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar) 6 skivor prosciutto (el parmaskinka) 1-2 msk dijonsenap 2 ark smördeg vetemjöl äggula, till pensling. 1Svamp och brysselkål300 g blandad svamp smör, till stekning olja, till stekning 200 g brysselkål, plockade blad 1 knippe färsk persilja, grovhackad 1-2 krm salt 1-2 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar)
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Lägg på biffen, vik ihop degen och tryck till skarvarna väl. Finhacka lök, skinka och svamp till duxelles-massan

Biff Wellington

Sjud under omrörning tillssåsen tjocknar. Såsen. Låt köttet ligga i rumstemperatur en stund innan det ska tillagas

Oxfilé Wellington med madeirasås

Lägg på biffen, vik ihop degen och tryck till skarvarna väl.  Finhacka lök, skinka och svamp till duxelles-massan