Ingredienser tillkebabsås. Såsen funkar också att göra någon dag innan om så skulle önskas. Varför inte lyxa till det i helgen med en god kebabrulle som hela familjen kommer att älska
Det var faktiskt länge sig vi gjorde hemmagjord så kallad ”skräpmat” så nu fick det bli en riktigt god kebabtallrik med pommes, goda såser och tillbehör
Ta ett stort fat, sätt såsskålen i mitten och lägg ut salladen runt omkring. Lite ruggigt väder här på västkusten och det ska visst bli minusgrader till helgen
Tillsätt oljan och blanda allt till en deg. Tidigare har jag lagt ut recept på kebabkryddade bönjärpar, som vi brukar servera i bröd som kebabrulle, men den här gången var vi sugna på kebabpizza
Bröden, järparna och den starka såsen går att laga till i förväg och frysa in. När fredagskvällen kommer är det bara att steka på järparna, tina den starka såsen, värma bröden och sedan sätta igång att fylla sin kebabrulle
Vegansk Chiligryta med Pulled Vegme och Vitlökssås. Just nu sitter jag på tåget hem från en blixitvisit på Way Out West i Göteborg (kommer skriva mer om det i ett kommande inlägg) och är på väg hem till Stockholm där jag ska börja hösten med en föreläsning och workshop hos Riksteatern
Kött och sås kommer från Gårdsbutik Thuresson, bästa gårdsbutiken i mitt tycke. Smakade lite som brödet tillkebabrullen man drog i sig sent på kvällarna efter krogen när man var ung
Bred på smör eller ev nån sås. Idag packade vi med oss fika och åkte till norra berget,. Perfekt linda in den i aluminiumpapper och vika in ena botten som på pizzeriorna när man får en kebabrulle så man äter och tar bort folie allt eftersom
-( Men har ju sin förklaring när min lilla goding fick för sig att inte sova inatt utan hållde på att krångla från midnatt sen ville han upp runt 1 och så kom vi inte i säng förns kl 5 på morgonen lagomt tills det va dags för sambon att åka till jobbet. Och upp redan runt 8 för att packa storebrorsans gympa-påse och se till han kom till skolan. (omeletten räcker till 1rulle. (såsen räcker till 2 rullar). (går ju kanske testa att rulla in den i folie och äta den som på pizzerian, eller ta med på utflykten) 1 och så kom vi inte i säng förns kl 5 på morgonen lagomt tills det va dags för sambon att åka till jobbet
Ställ kallt fram till servering. Här är en sås som blev väldigt närbesläktad i smak och smarrighet nämligen den milda kebabsåsen som jag alltid tar på mina pizzor och i kebabrullen
Blanda alla ingredienser tillsåsen och smaka av med eventuella kryddor efter egen smak. Spara en bit runt kanterna nertill och på sidorna så du kan vika och rulla ihop brödet