Sås till kolja recept

Kolja i gul, krämig sås + massor av grönsaker

Kolja i gul, krämig sås + massor av grönsaker

Tillsätt gurkmeja och kokosmjölken. Jag använde kolja men det går också bra med torsk förstås. Pressa över limen över fisken och lägg sedan klyftorna tillsammans med övriga grönsaker
Kolja med krämig sås i ugnen

Kolja med krämig sås i ugnen

Vi hade även i några hummerklor i ugnsformen och vi stekte också upp ett par pilgrimsmusslor som vi serverade till
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

Blanda ingredienserna tillsåsen och ställ den i kylskåpet. mjöl och panko eller ströbröd till panering
Kolja med lime och tomat

Kolja med lime och tomat

Färsk fisk såklart, goda tomater och en krämig sås men lite "sting" i. Förutom godsaker till helgen. Häll såsen över
Ugnskokt kolja med vitt vin, grädde och citron

Ugnskokt kolja med vitt vin, grädde och citron

Såsen, eller snarare fisk-skyn, blir grymt god. Att tillaga fisk i ugn, under folietäcke är något så genialt enkelt att jag inte kan begripa varför vi inte började med det långt tidigare
Smörstekt kolja med kryddpepparsås, ärtor och kokt potatis

Smörstekt kolja med kryddpepparsås, ärtor och kokt potatis

Låt såsen puttra på låg värme under omrörning till lagom konsistens. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
Ugnsbakad kolja med tomat- och vinsås

Ugnsbakad kolja med tomat- och vinsås

Vad man serverar till fisken är en smaksak, jag fick broccolimos, resten av familjen åt potatismos. Vit fisk såsomkolja och torsk är ju väldigt gott men behöver ofta lite hjälp på traven för att få upp smakerna
Lättrimmad kolja med fänkål och tomater

Lättrimmad kolja med fänkål och tomater

Skär av fänkålsdillen och spara den tillsåsen. Citronsås. Grönsakstillbehör. Servera fisk, grönsaker och såstillsammans med nykokt färskpotatis
Kolja i äpple- och currycrème

Kolja i äpple- och currycrème

Hacka persiljan och rör i såsen. Servera det tillkoljan, crèmen och riset. 22 port ris 400 g koljafilé salt och peppar1 rödlök 1 äpple 1 1/2 dl crème fraiche 1 tsk curry 1/2 ask persilja (à 20 g)1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)1/2 krispsalladSätt ugnen på 200˚C. Lägg koljan i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. 400 g koljafilé
En kolja med min signatur

En kolja med min signatur

Kolja med fänkål i krämig tomatsås. Jag är löjligt förtjust i fänkål, såväl färsk som torkad, och genom att bränna av lök- och fänkålsfräset med en rejäl skvätt Ricard (den i mitt tycke godaste pastisen), förstärktes lakritstonen i såsen ytterligare
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

mjöl och panko till panering. 400 g fiksfilé (torsk, kolja eller sej). 400 g fiksfilé (torsk, kolja eller sej)
Friterad fisk i sötsur sås

Friterad fisk i sötsur sås

4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Den fula, goda koljan

Den fula, goda koljan

Koka upp såsen så att den småputtrar. I brist på det kan det vara nog så tillfredsställande att, den bristande inspirationen till trots, faktiskt lyckas slänga ihop en riktigt god rätt på kolja