Servera spättan med sås, potatis, citronklyftor och grönsaker. Sås. Fräs upp smör, sänk till medelvärme och stek varje dubbelfilé i 2-3 minuter per sida
Snabb rödspätta med färskt grönt och lime- och basilikasås. Rör ihop créme fraiche, limeskal- och saft samt basilika, smaka av såsen med salt och peppar
ex lax, gös, spätta och annan plattfisk också, ta en fisk du gillar helt enkelt. Huruvida den här ljuvliga såsen har något att göra med den grymma och oerhört räliga valfångsten låter vi vara osagt, men vi hoppas inte det och hoppas inte heller att det avskräcker er från att laga till och smaka den
Bjud gärna ett gott ris till. Sås. Ställ in fisken i 225 grader varm ugn i ca 15-20 min tills de fått fin färg. 800 g spättafilé djupfryst eller färsk. 800 g spättafilé djupfryst eller färsk 1 citron, saft efter smak 1 ägg 1 dl ströbröd 1 tsk salt 1 krm citronpeppar 2-3 msk smält margarin eller smör Sås 3 dl hummersoppa på burk 3-5 dl vispgrädde 1 msk hummerfond Garnering 1 burk eller en bunt färsk sparris ¼ kg räkor med skal Dillvippor
Då har vi något som vi absolut kan rekommendera er, en spicy sås som vi käkade tillspätta, men som egentligen funkar bra till vilken fisk som helst, eller varför inte till kyckling
Stek fisken i en stekpanna med olja och smör, pannan ska vara varm så fisken tillagas snabbt. När löken och äpplet är kallt, blanda ner i såsen och den är redo att serveras