Jag serverade pressad potatis till - bra att fånga upp den goda såsen med - men om du är återhållsam med kolhydrater och inne på LCHF-tänk kan du bara servera sallad eller lättkokta grönsaker till
-) Det blev en ärligt len och fyllig vitlökssås som passade alldeles utmärkt till lax. Såsen kommer att passa väldigt bra till andra sorters fisk också och maträtten kan serveras både till vardag och fest
Rör ihop ingredienserna tillsåsen och servera till fisken med kokt potatis. Romsås. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Servera med kokt potatis och en kall sås på creme fraiche med lite mynta samt riven lime och citron. Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål
I vilket fall som helst så smakade rödbetsblasten jättebra tillsammans med fisken. Den här ugnsbakade saftiga laxen med en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt