Just den här gången räddade jag en låda misshandlade ekologiska kvisttomater från att dö stora mögeldöden, men självklart funkar det att laga såsen på burkade, hela kvalitetstomater om man tycker att färska känns för lyxigt
Degreceptet kommer ursprungligen från Reddit, och ser ut som följer. Pizzadegen är ju så klart grunden i det hela, är den kass kan man lika gärna ge upp
Receptet på bearnaisesås kommer från Olofs favoritkock Per Morberg. Smält smöret sakta i en kastrull, och ta det sedan från plattan, men försök ändå varmhålla det lite grann
I morgon får du recept på lite andra såser. Om man lär sig laga sås frångrunden kan man variera sig i det oändliga och impa på familj och vänner både till vardags och till fest
Grunden till gröten går självklart att variera, testa dig fram med olika fröer och gryn. Det går inte att komma ifrån, under intervjun med Elenore Bendel Zahn och Karoline Jönsson känns det vid flera tillfällen som om jag egentligen är där för att skriva om ett kärlekspar och skildra hur deras vägar korsades
Såserna är färdiga och tillagade frångrunden och huvudråvarorna är alltid färska och svenska. För att få tiden att räcka till så har vi den här veckan beställt hem en matkasse från Matkomfort