Putsa ryggbiffen och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Stek ryggbiffen medium med innertemperaturen på ca 55-58 grader. Värm ugnen till 200° grader
Men jag hade inte riktigt allt hemma till såsen och fick improvisera. Jag fick tips av en vän om att det såldes fin ryggbiff i bit billigt och det kunde jag inte stå emot
Älskar såser av alla de slag. Lägg i potatisen och stek under omrörning tills den fått lite färg. Låt köttet vila efter tillagning så blir det lättare att skär upp i snygga skivor
Har ni inte bestämt vad ni ska äta till varmrätt på nyårs, kommer här några tips. Dessa går att äta antingen som huvudrätt eller som tillbehörtill t ex kött
Tillsätt strösocker, rött vin, kalvfond och vatten. olja till fritering. Fräs lök och vitlök till såsen i 3 matskedar smör i en kastrull, tills löken är genomskinlig. Låt det koka tills ca 7 dl återstår i kastrullen. Hetta upp oljan till 175 grader. Hetta nu upp oljan till 200 grader. ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Skala och dela rotfrukterna till valfri storlek och blanda med olja, rosmarin, timjan salt & peppar. Lägg upp på en plåt och sätt in i ugnen ca 40 minuter, eller tills de är genomstekta och fått en vacker färg. 4 ryggbiffar
Låt stå till servering då du värmer upp såsen och vispar i smöret. Låt inte morot och sparris ligga i den varma kastrullen för länge utan servera genast Ryggbiff