Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. 1 msk kinesisk soja. Så här gör du Skär köttet i skivor och sedan i strimlor
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesiskfläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Servera grytan med kokt ris och den sötsura såsen vid sidan av att skeda över. Blanda stekskyn, svampspadet och alla övriga ingredienser till den sötsura såsen och låt koka upp under omrörning
Den här grytan var otroligt god. ) Du behöver (ca 4 port) 1 gul lök 2 st morötter 1 röd paprika 1 röd chilifrukt 1 liten burk ananasringar (227g) +spadet ca 300 g strimlat fläskkött¨ 4 msk majsstärkelse 3 dl vatten 2 msk kinesisk soja 2 msk vitvinsvinäger 2 msk tomatpuré 2 msk kycklingfond 1/2 tsk salt 2 strimlade salladslökar Gör såhär. Låt grytan småputtra i 5-10 minuter. 2 msk kinesisk soja
Den här kikärtsgrytan gick dock snabbt och enkelt att svänga ihop, så den fixade jag att laga till trots orkeslösheten (sen gick jag och lade mig på soffan igen)