Knacka ur formen så att överflödigt mjöl försvinner. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Börja med att smöra en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, och pudra över potatismjöl
Man kan ju tro att jag bara äter godsaker när det nu kommer ännu en god kaka. I vanliga fall kan jag tycka körsbär blir lite för starkt som sylt, men här tillsammans med grädde blev det fullträff (kan tänka mig att det blir gott i cheesecake också)
Flera tårtbottnar som har åkt in i frysen (dom går så bra attfrysa, det är nästan enklare då man kan skära dom lättare när dom är lite halvfrusna), men jag har också testat att göra marshmallowfondant för första gången
Bre ut chokladsmet mellan tårtbottnarna och montera den. Låt tårtbottnen svalna helt, det går bra attfrysa den innan man delar den i två eller tre delar
Jag kan lova att det var åtgång på den, inte så konstigt då den var underbart god. Den ändring jag gjorde var attdra ner lite på mängden sötning i tårtan
Om det blir sockerlag över, spara och smaksätt glass med den eller dränk in tårtbottnar med den. Koka upp vattnet med sockret, citronsyran och den valda smaksättningen
Låt stå i kylen någon timma innan den läggs emellan tårtbottnarna. Jag körde icas färdig chokladbottnar efter att jag legat sjuk i veckor fick det bli den enkla vägen denna gång
Börja med att dela tårtbottnarna. Den går utmärkt attfrysa och kan vara fryst ganska länge. Och jag måste säja att jag tycker att dom frukttårtorna jag har träffat på från bagerier så är dom tråkiga
Skär bort toppen på tårtbottnarna och dela sedan varje botten i två delar. Vispa äggvitorna porösa tillsammans med hälften av sockret i en skål som du placerar över ett varmt vattenbad