Bara att ösa ur och inspireras av. Lägg i äggulorna, en i taget och rör smeten porös (ej elvisp). Tårtan blir supersaftig med marängsmet ovanpå sockerkakssmeten
Bara bli varmt. 5 äggulor. 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 9) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar. 10) Blanda alla torra ingredienser i en skål vid sidan om, sikta kokosmjölet tillsammans med bakpulvret för att undvika klumpar. 4) Dela på tårtbottnarna och bre de olika krämerna på bottnarna (se bilder nedanför. 5) Vispa grädden med rivet citronskal, vanilj och sötning. 7) Dekorera med bär. 3) Lyft ur stången efter uppkoket och låt mjölkblandningen stå till sig medan du vispar äggulorna. 4) Vispa äggulor, xylitol, potatismjöl och majsmjöl pösigt. 1) Dela på tårtbottnarna. 7) Toppa med bär. 1 vaniljstång 5 äggulor 0,8 dl xylitol. 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 9) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar. 10) Blanda alla torra ingredienser i en skål vid sidan om, sikta kokosmjölet tillsammans med bakpulvret för att undvika klumpar
Till mors dag hade vi hunnit få rabarber i trädgården och sugen på jordgubbar hade jag hunnit bli med så fyllningarna fick bli rabarber- & jordgubbskompott och hemkokt vaniljkräm
Fraisier, en smarrig fransk jordgubbstårta fylld med crème pâttisière. Mellan bottnarna finner man ett föredömligt tjockt lager av vaniljkräm - eller crème pâttisière, om vi nu ska hålla oss till den något elegantare franska benämningen - som måste ha den rätta fasta konsistensen, annars blir det bara pannkaka av alltihop
Det är en tårta med hög imponeringsfaktor. Och den går att förbereda lååångt innan festen börjar - bara att tjonga in i frysen och låta den ligga där till samma dag den ska ätas
Blanda dom torra ingredienserna till tårtbottnarna i en skål. Denna tårta är verkligen perfekt till kalas med film-tema eller bara till ett vanligt barnkalas
Jag ska baka tårtbottnar till kommande födelsedagar, tvätta bort lite av tvättberget, fylla på kylen (och rensa från gammal mat), hämta ut paket och städa o plocka i största allmänhet för vi har högar överallt med saker som jag behöver ta tag i
TRE LIKA DELAR tårtbottnar. Denna tårta är till ett par som har förlovat sig och jag fick fria händer och enda kravet var att de ville ha björnbär med i tårtan