Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt sockerochvaniljsocker under fortsatt vispning. Täck med marängsmeten och ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen
Bre ut chokladsmet mellan tårtbottnarnaoch montera den. Skillnaden mellan denna tårta och den jag har delat med mig innan, den här chokladtårtan är att jag har använt matolja som fett istället för smör, och bakpulver istället för bikarbonat
br />Fyll de två tårtbottnarnamed varsin satts av chokladmoussen och hallonmoussen. Häll den fingervarma blandningen i gropen och rör med en träslev, blanda succsesivt i resterande florsocker tills kladdigheten försvinner
Jag gillar ju även att expremintera med maten så att den blir god men fortfarande lite hälsosammare än vanlig mat som innehåller mängder mer fettochsocker
Färdiga tårtbottnar är olika stora. Bred över mascarponekrämen och lägg sedan på ett lager med doppade kex igen, tryck till litemed en sked, lägg ett nytt lager kex och kräm överst
Ett idealiskt recept också när det ska bakas tårtbottnar. Det här receptet resulterar i en ovanligt saftig och god kaka trots att det är så litefett i kaksmeten
Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt sockerochvaniljsocker under fortsatt vispning. Täck med marängsmeten och ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen
Smält sockret i citronsaft och vatten i en liten kastrull. Smeten kommer att breda ut sig lite. Smält fettet i en kastrull tillsammans medsockeroch sirap
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, rör ner dem i rabarberkompotten och låt svalna lite. Blanda färskosten med gräddfil ochflorsockeroch rör ner i rabarberkompotten