Tisdag morgon står jag i vanlig ordning i badrummet och gör mig redo för jobbet, jag funderar på tårtbottnarna som ligger i frysen efter helgens testbak, jag tänker på kakorna jag vill göra till alla hjärtans dag och så minns jag en kollegas förfrågan från veckan innan om biskvier
Riv mandelmassan, rör ut den med äggvitan och bred ut jämnt på papperet. … och wraps med hemgjord coleslaw och rostbiff som jag lagat på svag värme i ugnen och sedan lagt i marinad ett dygn innan jag skar den i tunna skivor
Smörkrämen i drömrulltårtereceptet används, bara att breda ut över hela rulltårtebottnen, sedan lägga på kavlad mandelmassa – enklast med färdiga tårtlock, sedan på med vispad grädde och raka bananer som läggs en efter en på längden
Lägg annars ihop tårtbottnaroch fyllning i god tid före servering. a ett recept medmandelmassa i botten och ett annat med chokladkräm så jag slog ihop dessa recept till en mandeltårta med chokladkräm
Täck med plastfolie och placera tårtan i frysen minst fyra timmar. Tyvärr är ju inte riktigt vädret med oss, utan regnet strilar så sakteliga ner från himlen, lite trist är det