Baka en sockerkaksbotten enligt receptet här eller köp färdiga tårtbottnar. Smaksätt med vaniljsocker. Lägg en kupol av hårt vispad grädde överst och täck tårtan med Odense Färdigt Marcipanlock, grönt eller rosa
Hon tycker det är så kul och man ser verkligen att ögonen lyser när hon får vara i köket med mig. Receptet är likt det som min mamma använder och fått av en gammal kollega dock så innehåller detta recept potatismjöl
Men jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på tårtbottnar som jag använder. Sockerpasta smakar inte alltid så gott, men det finns sockerpasta med t
Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Börjar med denna så ska jag försöka få till lite från Lidingöloppet och Gabriels kalas bland annat. Tårtan består av vaniljbottnar och är fylld med ett lager hallongrädde
2 msk potatismjöl. 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 9) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar. 10) Blanda alla torra ingredienser i en skål vid sidan om, sikta kokosmjölet tillsammans med bakpulvret för att undvika klumpar. 4) Dela på tårtbottnarna och bre de olika krämerna på bottnarna (se bilder nedanför. 5) Vispa grädden med rivet citronskal, vanilj och sötning. 7) Dekorera med bär. 3) Lyft ur stången efter uppkoket och låt mjölkblandningen stå till sig medan du vispar äggulorna. 4) Vispa äggulor, xylitol, potatismjöl och majsmjöl pösigt. 1) Dela på tårtbottnarna. 7) Toppa med bär. 2 msk potatismjöl. 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 9) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar. 10) Blanda alla torra ingredienser i en skål vid sidan om, sikta kokosmjölet tillsammans med bakpulvret för att undvika klumpar
Förts behöver man två tårtbottnar och de brukar jag baka två eller tre dagar innan tårtan ska ätas. I stället har vi en lycklig son som får spela tv-spel med sin pappa
Jag har försökt att göra egna tårtbottnar, men resultatet har inte blivit bra. Jag har kollat olika recept och slutligen skrev jag upp tre stycken där samtliga "bagare" sa att de aldrig misslyckats med sin tårtbotten när de följt just det receptet -och idag var det dags att testa det första receptet
När allt har kallnat så delar du tårtbottnarna på två. Sätt ugnen på 175 grader och smörj sedan en (eller två, om du har) formar med avtagbar kant. 1 dl potatismjöl
Tre tårtbottnar bakade jag, två i sopkorgen och en hamnade till sist i tårtan. Jag fyllde tårtan med dajmmousse och hallongrädde, spacklade tårtan med grädde och dekorerade sedan med färska hallon och Fingers