Hallonmousse är så vansinnigt gott som fyllning i tårta tycker jag. Sila hallonen i en finmaskig sil. Glöm inte att skrapa under silen där massor av hallonmos sitter
Receptet går givetvis också bra att använda med blåbär, hallon m. För ungefär tre månader sedan när min guddotter fyllde tre år bakade jag en BarbieTårta , det blev två lager med jordgubbsmousse och ett lager med en variant på vaniljkräm
Chokladbottnar, med hallonmousse, hallonkompott, vit chokladmousse och krispig nötkrämsfyllning. Spacklad med chokladganache, täckt med ljusrosa marsipan och garnerad med rinnande chokladganache,maränger, färska hallon, macroner, pärlor ,ätbart glitter,och chokladpynt
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Det var också roligt att göra lite annorlunda tårtfyllningar. Hallonmousse. Sätt sedan en till botten ovanpå och bred på hallonmousse (se recept nedan)
Då tar jag med mig en burk halloncurd. Värm och mosa hallonen. Koka under omrörning upp de passerade hallonen med ägg och florsocker i en kastrull tills det tjocknat
Sedan hade jag två olika tårtfyllningar också, en hallon/blåbär samt en chokladmousse. Städade ur frysen härom veckan och hittade massor av olika små påsar med smörkrämer och tårtfyllningar som jag inte hade lust att spara