Tabouleh mat recept

Tabouleh och mat från mellanöstern (LCHF)

Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Tabouleh

Tabouleh

Fin hacka persilja, likadant lök och tomat. Ca 3 kg tomat. Ca 3 kg tomat. Libanesisk sallad och är väldigt väldigt populär
Tabouleh och bönröra

Tabouleh och bönröra

Jag går nästan gång på att pröva nya maträtter så lycklig struttade jag till ICA och kompletterade med citron, couscous och rödlök
Arabisk afton

Arabisk afton

Till dessa serverade jag en smakrik tabouleh, kall yoghurtsås med gurka och mynta, lite grillad fetaost och stora kalamataoliver

Enkel pastasallad med yogurt och mynta

Jag la upp den i ett fat med små skålar, varannan med pastasalladen och varannan med tabouleh. I helgen när vi hade gäster var det här en av salladerna som serverades till maten
Foodie

Foodie

Vi den tillsammans med tabouleh och bönor.  “Foodies" ser på mat som något mer än bara energiintag för överlevnad
Fira midsommar med ljuset som intention

Fira midsommar med ljuset som intention

En fräsch tabouleh står alltid framme vid vårt högtidsbord. Ibland har vi tom tappat kontakten till varför vi firar en högtid och det blir så mycket fokus på mat och presenter
Tabole, Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc.

Tabole, Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc.

Blanda persilja, tomat, paprika, lök och mynta. En favorit sallad till mig är den Libanesiska persiljesalladen tabole (Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc
Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc.

Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc.

Blanda persilja, tomat, paprika, lök och mynta. Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc. 3 stora tomater, finhackade. 3 stora tomater
Tabouleh på mitt vis

Tabouleh på mitt vis

Tillbaka till dagens lunch och faktiskt tillika middag då jag tenderar att inte laga mat så ofta numera och när jag väl lagar så räcker det oftast till minst två måltider
Lite plock mat

Lite plock mat

Jag Älskar plock mat och röror och med ett bra baslager kommer man långt. TaboulehEn stor näve blad persilja1 tomat1/2 gurka1/3 rödlök2 vitlöks klyftorsaften av en halv citron2 msk olivolja1 msk coscos1/3 tsk mald spiskumminpeppar,saltFinhacka och ur kärna tomat och gurka. 1 tomat
Rawfood fredag

Rawfood fredag

LCHF tabouleh i salladsblad. Vi håller på för fullt och gör nya temakassar till Mat. Dela tomaterna, gröp ur kärnorna och finhacka

Halv 7 hos dom.

chiliräkor, hummus, tzatziki, rödbetssallad, tabouleh, bröd, turkiskt te, chokladmousse mm. Gott var det och de fick ett medelpoäng på 7,8 för maten och 8,2 för kvällen i sin helhet

Tabouleh med kallskuren kryddig kycklinfilé

Häromdagen hittade jag fin färsk mynta och persilja i en av affärerna som säljer orientaliska livsmedel här i stan så jag passade på att göra tabouleh igår

Festrest

Så hade jag gjort Tabouleh. Buffématen räckte och det blev en del över. Det blev ungefär lika mycket över som det blev av Taboulehn

Morotssallad med apelsin & kokos

Tabouleh, hummus, colhada seca (avrunnen yoghurt), rå kibbeh. Det lagades libanesisk mat i pousadan häromdagen