Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Jag la upp den i ett fat med små skålar, varannan med pastasalladen och varannan med tabouleh. I helgen när vi hade gäster var det här en av salladerna som serverades till maten
En fräsch tabouleh står alltid framme vid vårt högtidsbord. Ibland har vi tom tappat kontakten till varför vi firar en högtid och det blir så mycket fokus på mat och presenter
Blanda persilja, tomat, paprika, lök och mynta. En favorit sallad till mig är den Libanesiska persiljesalladen tabole (Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc
Tillbaka till dagens lunch och faktiskt tillika middag då jag tenderar att inte laga mat så ofta numera och när jag väl lagar så räcker det oftast till minst två måltider
Jag Älskar plock mat och röror och med ett bra baslager kommer man långt. TaboulehEn stor näve blad persilja1 tomat1/2 gurka1/3 rödlök2 vitlöks klyftorsaften av en halv citron2 msk olivolja1 msk coscos1/3 tsk mald spiskumminpeppar,saltFinhacka och ur kärna tomat och gurka. 1 tomat
chiliräkor, hummus, tzatziki, rödbetssallad, tabouleh, bröd, turkiskt te, chokladmousse mm. Gott var det och de fick ett medelpoäng på 7,8 för maten och 8,2 för kvällen i sin helhet
Häromdagen hittade jag fin färsk mynta och persilja i en av affärerna som säljer orientaliska livsmedel här i stan så jag passade på att göra tabouleh igår