Tabouleh mynta bulgur recept

Tabouleh och bönröra

Tabouleh och bönröra

På hennes dagis står ofta bulgur på menyn vilket gör att couscous kändes fritt fram. Min tabouleh (som säkert går att variera på tusen (och en natt) olika sätt)

Tabbouleh

also tabouleh or tab(b)ouli) is a Levantine salad traditionally made of bulgur, finely chopped parsley and mint, tomato and spring onion, seasoned with lemon juice and olive oil
Foodie

Foodie

Vi den tillsammans med tabouleh och bönor. Man skulle kunna översätta det med matälskare och myntades av Paul Levy och Ann Barr 1981 genom titeln på deras bok The Official Foodie Handbook. Tabouleh, 4 pers. (denna gång gjorde jag så här, jag gör lite olika)2 dl bulgur4 dl vatten1 paprika, i små tärningar½ gurka, i små tärningar2 tomater, i små tärningar2 msk olivolja2 krm salt2 dl hackad persiljaKoka bulguren enligt anvisningar på paketet (den jag använder ska koka i 8 minuter och då låter jag den koka max det)
- Recept På Dietmat / Smalmat

- Recept På Dietmat / Smalmat

Köttfärsbiffar med tabouleh. Mynta ger rätten en lite exotisk, frisk smak. ¾ dl fullkornsbulgur. Fräs bulgur och lök i olivolja i en kastrull
Tabouleh

Tabouleh

Blanda ner tomaterna skurna i bitar, den hackade löken, myntan och persiljan med bulguren. Skölj myntan och persiljan och hacka fint
Kyckling med tabouleh

Kyckling med tabouleh

Blanda tomat- och lökbitarna med finskuren persilja och mynta och rivet citronskal. Blanda örtkryddblandningen med avsvalnad bulgur och smaka av med pressad citron
Kycklinglårfilé med harissa

Kycklinglårfilé med harissa

Tabouleh. Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet

Tabouleh med tomat och mynta

TABOULEH MED TOMAT OCH MYNTAMynta och persilja ger bulgursalladen sin friska, örtiga smak. Blanda ihop bulgur, tomathack, salladslök och örter i en stor skål

Tabouleh med kallskuren kryddig kycklinfilé

Salladen innehåller mycket finnhackad persilja, bulgur och mynta. Häromdagen hittade jag fin färsk mynta och persilja i en av affärerna som säljer orientaliska livsmedel här i stan så jag passade på att göra tabouleh igår

Tabouleh

Gör en örtkryddblandning av finskuren persilja och mynta, fint tärnad tomat, finhackad rödlök och det rivna citronskalet

Tabouleh

Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig

Min Tabouleh

Koka bulgur enl anvisning men lägg i bulj tärn och vitlök i vattnet. Pensla värmda tortillabröd med grek eller turk yoghurt och lägg på Tabouleh

Kotlett med tabouleh

Fräs bulgur i olja. Vänd ner bulgur och smaka av med salt och peppar. 2 dl bulgur. 2 msk färsk mynta. Skär köttet i tunna skivor