På hennes dagis står ofta bulgur på menyn vilket gör att couscous kändes fritt fram. Min tabouleh (som säkert går att variera på tusen (och en natt) olika sätt)
also tabouleh or tab(b)ouli) is a Levantine salad traditionally made of bulgur, finely chopped parsley and mint, tomato and spring onion, seasoned with lemon juice and olive oil
Vi den tillsammans med tabouleh och bönor. Man skulle kunna översätta det med matälskare och myntades av Paul Levy och Ann Barr 1981 genom titeln på deras bok The Official Foodie Handbook. Tabouleh, 4 pers. (denna gång gjorde jag så här, jag gör lite olika)2 dl bulgur4 dl vatten1 paprika, i små tärningar½ gurka, i små tärningar2 tomater, i små tärningar2 msk olivolja2 krm salt2 dl hackad persiljaKoka bulguren enligt anvisningar på paketet (den jag använder ska koka i 8 minuter och då låter jag den koka max det)
Blanda tomat- och lökbitarna med finskuren persilja och mynta och rivet citronskal. Blanda örtkryddblandningen med avsvalnad bulgur och smaka av med pressad citron
TABOULEH MED TOMAT OCH MYNTAMynta och persilja ger bulgursalladen sin friska, örtiga smak. Blanda ihop bulgur, tomathack, salladslök och örter i en stor skål
Salladen innehåller mycket finnhackad persilja, bulgur och mynta. Häromdagen hittade jag fin färsk mynta och persilja i en av affärerna som säljer orientaliska livsmedel här i stan så jag passade på att göra tabouleh igår