Men jag hade mycket citron kvar så jag tänkte att jag äntligen skulle göra tabouleh som jag tror är en libanesiskt rätt, har ätit den på Falafel nr 1 Meze bakom lilla torg på Engelbrektsgatan. ca 2 dl hackad blad persilja2 salladslökar3 tomaterolivoljaen halv citronsaltpepparFinhacka tomat, persilja och lök, jätte finhacka menar jag här. 3 tomaterolivoljaen halv citronsaltpeppar
Finhacka persilja, mynta, tomat och lök och blanda samman. Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Tomaterna och persiljan. 2 tomater 1/2 röd lök eller 1 litenett stort knippe bladpersilja 2 inlagda rättikor 1/2-1 citron - saft2 msk olivolja1/2 tsk saltKoka linserna med buljong tills dom blir lite lagom al dente
Kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Tabouleh. Tillsätt tomater, persilja och mynta. Servera köttbullarna med tabouleh på libabröd eller i pitabröd
Kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Tabouleh. Tillsätt tomater, persilja och mynta. Servera köttbullarna med tabouleh på libabröd eller i pitabröd
Ingredienser Tabouleh. 3 dl bulgur som du kokar i 5 dl vatten1 - 2 pressade citroner2 - 3 dl fint hackad bladpersilja4 tomater, fint hackade1 lök, gärna röd1 rejäl skvätt med olivoljaSalt och nymortlad svartpeppar efter smakEn näve granatäppelkärnor ger en fin fruktig smak till denna salladGör så här. 4 tomater
Passade även på att köpa persilja till tabouleh och fina druvor och fikon där. Och då menar jag ju så klart inte soggiga färdiglådor med tapas utan färska små tomater i alla färger, oliver, koriander och bröd
also tabouleh or tab(b)ouli) is a Levantine salad traditionally made of bulgur, finely chopped parsley and mint, tomato and spring onion, seasoned with lemon juice and olive oil
Grunden är egentligen en tabouleh men min version innehåller grönkål och en avokado och tahini-dressing som jag smakade för förtsa gången i Brighton förra sommaren
Vi den tillsammans med tabouleh och bönor. Kryddiga biffar i het tomatsås, 4 pers. 1 gul lök, hackad1 burk/pkt krossade tomater1 köttbuljongtärning2 tsk chipotlepasta (det är en rökt chilipasta, ta annars sambal oelek)1 dl matyoghurt eller crème fraichefärsk koriander eller persiljaBlanda färsen med kryddorna och matyoghurt/crème fraiche. Tabouleh, 4 pers. (denna gång gjorde jag så här, jag gör lite olika)2 dl bulgur4 dl vatten1 paprika, i små tärningar½ gurka, i små tärningar2 tomater, i små tärningar2 msk olivolja2 krm salt2 dl hackad persiljaKoka bulguren enligt anvisningar på paketet (den jag använder ska koka i 8 minuter och då låter jag den koka max det)