Tacopaj utan skal recept

Tacopaj

Tacopaj

För ett frasigt pajskal är det bäst att inte knåda för länge. Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj
Tacopaj

Tacopaj

Lägg köttfärsen i pajskalet och häll crème fraicheröran. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet
Tacopaj i långpanna

Tacopaj i långpanna

Pajdegen skall vila i kylskåpet i 30 minuter. Stek köttfärsen i stekpannan, tillsätt tacokrydda + vatten och crème fraichen
tacopaj med kall kryddig sås

tacopaj med kall kryddig sås

Förgrädda pajskalet i 5-10 minuter, fyll det sedan med fyllningen. 4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader
Tacopaj

Tacopaj

Skala och hacka löken, stek den och köttfärsen i olja. Dock kanske jag tycker tacopaj kan vara fel ord, då den mer är som en gratäng men gjord i en pajform
Lyxig tacopaj för många

Lyxig tacopaj för många

Bred ut köttfärsen i pajskalet. Denna pajdeg gjorde jag även glutenfri så Anders kunde äta. ). Fina färger på denna paj

Krämig Tacopaj

Vi åt en jättegod tacopaj på nyårsafton och sedan har några av er läskat mig på instagram med att ni ätit tacos i olika former så nu har även vi ätit tacopaj här hemma
Tacopaj

Tacopaj

Lägg sedan köttfärsen i pajskalet. Det är lätt att göra den glutenfri genom att byta ut pajdegen till en glutenfri pajdeg som passar väldigt bra till just denna tacopaj, se recept här
Tacopaj den supergodaste... ;-)

Tacopaj den supergodaste... ;-)

Ugn 200 grader. Hacka löken och bryn den. Blanda sedan i kött färsen och bryn tillsammans. Pressa i vitlöken
Tacopaj

Tacopaj

Ingredienser Pajdeg 3 dl dinkel- eller vetemjöl 150 g Smör 3 msk Vatten   nypa Salt Fylling 400 g Nötfärs 1 paket tacokrydda 0
Enkel Tacopaj

Enkel Tacopaj

Blanda alla ingredienser till pajdegen i t. ex en matberedare och blanda med kniven. Lägg degen i plastfolie och ställ kallt minst en timme
Tacopaj

Tacopaj

Fyll pajskalet med färsfyllningen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Tacopaj

Tacopaj

Idag ställdes grillen åt sidan, regn-sol-regn-sol om vartannat… Valet blev istället denna goda och enkla tacopaj, där pajdegen inte behöver förgräddas
Tacopaj

Tacopaj

Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Tacopaj

Tacopaj

Skala och hacka löken och bryn tillsammans med färsen. Jag gjorde en tacopaj med 3 olika fyllningar, köttfärs, tacosalsa och en krämig topping. Lägg färsen i pajskalet och lägg över tacosalsan och till sist fyllning nummer 3