Häll över de avrunna tomaterna i en skål och tillsätt sedan rödlök, vitlök och chili. ) På Kung Markattas hemsida hittade jag recept på hemgjord tacosås
Tillbehören går självklart att variera härifrån till himlen, men de viktigaste tycker jag är rå lök, kladdig guacamole, köttfärs eller pull of pork, färsk chili eller syltad jalapenjo, majschips (som jag brukar krossa och lägga i tortillabrödet) och självklart tacosåsen
För att få till styrkan var jag tvungen att ringa min vän Margareta och fråga om det skulle kunna gå för sig att jag plockar några av hennes chilifrukter
Bryn köttfärsen, häll i tacokryddan, vatten och tacosås. Åter igen ett recept på en favvorätt i våran familj, mexikansk chili con carne som vi ätit till middag idag
Så idag blev det ”Kyckling fylld med chili och vitlöksröra”. 20 marinerade soltorkade tomater, 1 kruka färsk basilika, 2 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna), 1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor. Rör samman 2 dl sweet chilisås med 2 dl matlagningsyoghurt och 1/2 dl tacosås. 1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor. 2 dl sweet chilisås. 1/2 dl tacosås
I stort sett är det tortillabröd som gratineras med tacosås och ost, här en vegansk ostkräm som du enkelt slänger ihop av havrefraiche och riven vegoost
Hacka löken, vitlöken och ta ur kärnorna och hacka chilin. Att göra egen tacosås är inte alls svårt, visst är det lättare att bara ta en burk i hyllan på affären men att göra sin egen är så mycket godare
Servera gärna med tacosås i tortillabröd, eller med nachochips och gräddfil. Chili con Carne Redux. Krydda med chilipeppar, svartpeppar, salt, mejram, vitlök och tabasco