för 3 stycken mellanstora tortillas (som på bilden)30 g majsmjöl/vetemjöl med råg1 msk vatten1/2 kryddmått salt3 g bakpulverBlanda ihop alla ingredienser till en fast deg och jobba med den i 5 minuter
Servera laxen i tacoskalmed mangosalsa, skivad rödlök och koriander samt limeklyftor vid sidan av. Blanda dem med resten av ingredienserna i en liten bunke
Servera med gräddfil, riven ost, jalapeños, salsasås, färsk koriander, tacoskal och tortillabröd. Lägg laxen i en ugnsform med skinnsidan nedåt och krydda ovansidan
Jag älskar lax och det är mitt förstahandsval om det står fisk på menyn. Ända sedan jag var i LA i maj och åt Fish tacos på Beverly Hills hotel, har jag haft tankarna på att testa att göra något liknande själv
Något som vi har fastnat för är lax och räktacosmed mangosalsa och picklad rödök, den är hur god som helst och känns mycket fräschare än en tacosmed kött - perfekt till fredagsmiddag
Och nej, tacos är inte en av tapparna. För de av er som känner att ni inte alls hänger med nu så kan man jämföra det hela med plankan som man vanligtvis ser annars
Till kvällen vankas det tacos här hemma. Bred ett lager med pesto(jag använder Zetas eftersom den inte innehåller andra nötter än pinjenötter) över laxen och toppa med riven parmesanost
Han fick även laxmed pasta. Idag blev det en ovanlig söndagsmiddag - söndagstacos, nachos, fajitas - massor med goda tillbehör, en kryddig köttfärs med egen kryddning, stark sås och härlig stämning
Jag är ibland skeptisk till det här med att laga fisk hemma, allt förutom lax dåra. Det fick bli en kompromiss med hjälp av mamma som ställer upp som dagisfröken, att promenera på lina i trädgården är inte helt fel det heller