Förra året provade vi att göra egen salsa, tacosås. Foto. Johannes Wätterbäck. Resultatet blev bättre än vad vi hade kunnat ana och den köpta salsan bleknade vid bara tanken
Tillbehören går självklart att variera härifrån till himlen, men de viktigaste tycker jag är rå lök, kladdig guacamole, köttfärs eller pull of pork, färsk chili eller syltad jalapenjo, majschips (som jag brukar krossa och lägga i tortillabrödet) och självklart tacosåsen
De fick bli basen för den här tacosåsen. Jag ville göra något riktigt starkt, verkligen hett. Inte så där Svenskt lagom utan en sås som etsar sig fast i munnen och lämnar en berörd
Först ska du skålla tomaterna. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner tomaterna i ca 1 minut. Ta upp och under rinnande kallt vatten kan du lätt dra av skinnet
Här är den i alla fall, väldigt god, ganska stark och vitlöksmakande chunky tacosås. Du kan naturligtvis variera, typ ha i ananas för tropical tacosås, lite paprika för krisphet eller örter för en mer, ja örtig tacosås