Tahinisås. Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Tahinisåsen. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Ingredienser tahinisås. Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Jag är väl medveten om att detta recept skiljer sig en hel del från hur man egentligen gör falafel. Under kvällen då jag lyckligt tillagade dessa sällsynt läckra, frasiga kikärtsskapelser påminde mig min vän Anna Billing om när hon skrev om falafel på Talfel
Gudars så gott, speciellt med tahinisåsen. Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafel genom dataskärmen eftersom det blev så många goda smaker som lekte med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Innan jag cyklar iväg till jobbet vill jag bjuda på veckan vegetariska recept som är falafel (även detta med inspiration från Mästerkocken) och det blev såå gott
Tahinisåsen är pricken över i. tahinisås enligt receptet nedan. Servera grönsakerna i stora vitkålsblad (eller flera som du satt ihop), tillsammans med falaflar, matvete, tahinisås, pumpafrön & färsk basilika
Servera med gurksallad (bara hackad gurka med sesamfrön och salt) samt en tahinisås (blanda lika delar tahini och vatten med lite lime- eller citronjuice och salt)
Den här såsen är det klassiska tillbehöret till falafel men den är också supergod till andra vegetariska biffar, på salladen, att doppa grönsaker i och så vidare
Tomatsalsa (rödlök, krossad tomat, salt, peppar, spiskummin, vitlökskross, lite olja, piri piri, låt puttra ihop), färdig surkål, snabbsaltad gurka (salta, låt stå en stund, häll av vattnet), lerugnsbakat bröd från Orientbutik, tomatskivor med grönmynta, tahinisås (tillsätt vatten och citron i tahinin), falafel gjorda på färdig mix friteras i olja, lägg upp, rulla ihop, ät, njut