Tara recept oxfilé recept

Oxfilé och grönpepparsås – obittra kockar

Oxfilé och grönpepparsås – obittra kockar

I förra veckan blev det oxfilé med grönpepparsås. Stek oxfilébiten runt om i panna. Oxfilé med grönpepparsås – recept 2 personer. 600- 800 g oxfilé (gärna mittbiten)
Oxfilé med potatiskroketter, hemmagjord bea och friterad rödlök

Oxfilé med potatiskroketter, hemmagjord bea och friterad rödlök

Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Oxfilé alla Venezia

Oxfilé alla Venezia

Sofia höjde röster för risotto som för övrigt är typiskt venetianskt, men dagen till ära fann jag oxfilé i närbutiken
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Gnid in oxfilén med salt och peppar och bryn den sedan i smör runt om på ett stekjärn. Tag upp oxfilén och låt den svalna
Oxfilé med hemgjord tagliatelle, örtparmesan och vitlökssmör

Oxfilé med hemgjord tagliatelle, örtparmesan och vitlökssmör

600-700 gr oxfilé i bitar, dela oxfiléskivorna i halvor eller fjärdedelar eller använd ändbiten på oxfilén, 1-2 msk kinesisk soja, 1-2 msk olivolja, salt, vitpeppar, smör till stekning. Pastan köper du färsk i butiken eller tillagar efter receptet som jag har här på bloggen under fliken ”pasta”, 1 stor morot, ½ zucchini, ½ purjolök. 600-700 gr oxfilé i bit
Rättikagratäng med oxfilé och grönpepparsås

Rättikagratäng med oxfilé och grönpepparsås

Oxfilén putsar jag först. Rättikagratäng – recept 4-6 personer. 1-1,5 kg oxfilé. Oxfilén får sedan gå färdigt i ugn i 150 grader. Jag kör min oxfilé tills den har en innertemperatur på 55 grader. Rättikagratäng – recept 4-6 personer ca 800 g rättika i skivor
dubbelmarinerad fläskfilé

dubbelmarinerad fläskfilé

Jag har gjort det här receptetoxfilé innan, det receptet hittar ni här. Dubbelmarinerad fläskfilé