I förra veckan blev det oxfilé med grönpepparsås. Stek oxfilébiten runt om i panna. Oxfilé med grönpepparsås – recept 2 personer. 600- 800 g oxfilé (gärna mittbiten)
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
När jag googlar hittar jag ett recept som liknar detta jag skriver här, men är ändå inte detsamma. Oxfilé med balsamicosås och chèvregratinerat basilikamos
600-700 gr oxfilé i bitar, dela oxfiléskivorna i halvor eller fjärdedelar eller använd ändbiten på oxfilén, 1-2 msk kinesisk soja, 1-2 msk olivolja, salt, vitpeppar, smör till stekning. Pastan köper du färsk i butiken eller tillagar efter receptet som jag har här på bloggen under fliken ”pasta”, 1 stor morot, ½ zucchini, ½ purjolök. 600-700 gr oxfilé i bit
Oxfilén putsar jag först. Rättikagratäng – recept 4-6 personer. 1-1,5 kg oxfilé. Oxfilén får sedan gå färdigt i ugn i 150 grader. Jag kör min oxfilé tills den har en innertemperatur på 55 grader. Rättikagratäng – recept 4-6 personer ca 800 g rättika i skivor
Receptet på ostpuffarna från Mårtenssons halverade jag. Efter skagenröran blev det oxfilé som helstektes i förväg och sedan stektes enligt olika köttpreferenser