Taramosalata recept

Taramosalata

Taramosalata

Skär bort kanterna från brödet. Blöt upp brödet i kallt vatten i en bunke. Krama sedan ur all vätska. Lägg det urkramade brödet i matberedaren tillsammans med tarama och den finrivna löken
Grekisk kaviardipp

Grekisk kaviardipp

Skala och hacka löken. Blanda yoghurt, lök, kaviar och persilja. Lägg upp i en skål. 1⁄2 st rödlök. 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Taramosaláta - dip med fiskrom

1. Kantskär brödet. Blötlägg brödet i vatten och krama ur det. Skala och finhacka löken och passera i en mixer tillsammans med fiskrom och bröd
Bläckfisk med taramosalata lchf

Bläckfisk med taramosalata lchf

Till dem gjorde jag en variant på taramosalata, som ofta serveras som förrätt i Grekland, en spenatsallad med fetaost och några färska stekta sillar
Panerad fisk med grönsaksquinoa

Panerad fisk med grönsaksquinoa

Blanda keson, taramosalatan, dill, lite salt och citronpeppar till en sâs. 2-3 msk taramosalata. 2-3 msk taramosalata
Panerad fisk med grönsaksquinoa

Panerad fisk med grönsaksquinoa

Blanda keson, taramosalatan, dill, lite salt och citronpeppar till en sâs. 2-3 msk taramosalata. 2-3 msk taramosalata
Laxfärsbiffar

Laxfärsbiffar

På kvällen sedan på en av tavernorna serverades bröd och taramosalata "on the house" innan maten och jag tog en pyttepytteliten brödbit för att äta från röran

Taramosalata på svenska

Riv löken. Låt brödet ligga i blöt i mjölken ca 10 minuter. Krama ur överflödig vätska ur brödet, lägg det sedan i en matberedare tillsammans med rom, äggula och lök

Taramosalata med bröd

Låt brödet ligga i vatten ca 5 minuter i en stor skål. Krama ur allt vatten och tillsätt därefter taraman

Taramosalata

Pressa potatisen. Tillsätt lök och rom, rör ner oljan försiktigt. Smaka av med citron, salt och peppar. Tips 1

Taramosalàta

Taramosalàta är en grekisk dipp (romröra). Nu när grillningen drar igång, passar det bra att dippa i väntan  på maten

Taramosalata med potatis

Skala potatisen och mosa eller tryck den genom en purépress. Blanda den med lök, persilja och rom. 2 kokta potatisar