Tarta med gele recept

Feta & Blueberry breakfast- tart

Feta & Blueberry breakfast- tart

En perfekt dela av en finfrukost eller brunch som även går att varieras med andra ostar och bär, björnbär och chevré, cheddar och hallon, jordgubb och gräddost
Godaste jordgubbscheesecake utan ugn

Godaste jordgubbscheesecake utan ugn

Hur ofta har man inte överblivna tårtbottnar som man fryser in för att göra något med senare och som så småningom hamnar i sopporna

Ett sött slut på fruktsäsongen

Clafoutis med brandy och aprikoser. Clafoutis passar fint att göra med vilken kärnfrukt som helst – plommon, nektariner, persikor, körsbär, alla blir supergoda
Citron- och bärtårta

Citron- och bärtårta

När gelen svalnat så blandade jag det med bären. Tårtbotten är som vanligt gjord enligt detta recept och är fylld med citronmousse och hallonmousse, spacklad med italiensk marängsmörkräm för att bryta av det syrliga
Tarte aux fraises

Tarte aux fraises

Tarte på franska har inget med tårta och göra, annat än att jag gärna serverar en tarte i stället för tårta på födelsedagar

LIMEGELÉ

Mandarinpannacottans recept kommer imorgon tillsammans med den superenkla dumle á la gingerbreadfluffen jag även gjorde till

Pärontarte

Nagga degen med en gaffel. Rosta solrosfrön, pumpakärnor, florsocker och salt på medelvärme i en torr stekpanna

Jordgubbstarte

Riv mandelmassan och blanda med ägget och grädden till en slät smet. Pensla bären med smält gelé. Servera med vispad grädde

Jordgubbstarteletter

Riv mandelmassan och blanda med äggulorna och grädden, rör till en en slät smet. Smaksätt med apelsinskalet

Jordgubbstarte

Tarte på franska har inget med tårta och göra, annat än att jag gärna serverar en tarte i stället för tårta på födelsedagar

Drottningtarte

Med tarte menar jag de franska frukt- eller bärfyllda söta pajliknande bakverken, tarte har inget med tårtor att göra (tårtä är gateau på franska) och jag tycker inte det finns någon bra svensk term annat än just det franska tarte

Äppeltarte

Servera varmt med kyld vaniljsås till. Lägg smördegen på papprad plåt. Ta kärnhuset ur äpplena och klyfta dem tunt