En perfekt dela av en finfrukost eller brunch som även går att varieras med andra ostar och bär, björnbär och chevré, cheddar och hallon, jordgubb och gräddost
Clafoutis med brandy och aprikoser. Clafoutis passar fint att göra med vilken kärnfrukt som helst – plommon, nektariner, persikor, körsbär, alla blir supergoda
När gelen svalnat så blandade jag det med bären. Tårtbotten är som vanligt gjord enligt detta recept och är fylld med citronmousse och hallonmousse, spacklad med italiensk marängsmörkräm för att bryta av det syrliga
Denna gång hade vi tema Hav och vi började med förtugg som bestod av hummer à la Urban, tartar på gravad lax i salladsskålar och räkstjärtar i yuzu och ingefära
Med tarte menar jag de franska frukt- eller bärfyllda söta pajliknande bakverken, tarte har inget med tårtor att göra (tårtä är gateau på franska) och jag tycker inte det finns någon bra svensk term annat än just det franska tarte