Vispad grädde (jag kör på Hjordnära mejeri utanför Hjo). Lättfixad och fantastiskt god efterrätt. Tarte Tatin är en fransk klassiker i form av en frasig och söt äppelkaka
vetemjöl (300 g). 1salt. 1vatten (200 g). 1olivolja. 1gula lökar. 1rökt skinka. 1lätt crème fraiche. 1riven ost, eller byt ut lite av osten mot skivor av Münsterost1
Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man
Whisk cream and yolks together in a small bowl. Either in a food processor with the blade fitted or a stand mixer with a dough hook, add the flour, sugar, salt and butter, and mix until crumbly
Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tarte tatin, d. v. s. en upp-och-ner-kaka. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon