Tartletter fyllda med vaniljkräm och bär är för mig Frankrike. Tarteletter ca 8 små individuella. Man kan alltid hitta de bakverken inne på caféer och bagerier i det landet
En tartelette är en liten paj i portionsstorlek som kan vara söt eller salt beroende på fyllningen. Utöver det franska namnet är mina tarteletter franskinspirerade genom den rödvinsmarinerade karamelliserade löken (tänk
Låt bottnarna kallna helt och fyll dem med vaniljkrämen. I jordgubbstider är dessa tarteletter perfekta, men du kan också göra dem med andra bär om du har tillgång till detta
I fredags bakade jag dessa tarteletter med en fyllning av tranbärskräm, vit chokladganche och toppade med krossade polkagrisar och de andra tre med italiensk maräng
Med dessa som utgångspunkt har jag bakat tarteletter i omgångar under helgen. Lägg en bit aluminiumfolie i varje form och fyll på ett lager med torkade ärtor eller bönor
) Till efterrätt jag gjorde chokladkolapajen som jag fick smaka på i form av små tarteletter när jag var på presseventet med Dansukker och Daniel Roos för ett par veckor sedan
Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt ganachen stelna lite och bred på fyllningen på häften av kakorna och lägg sedan ihop dem
Fyll pajskalet med kokoskrämen, det kommer inte att behövas allt ( om man inte vill förstås). Formarna jag har gjutit i kommer från Lyckas med mat och är ett bakset för tarteletter med 6 stycken 3D formar och 6 stycken matchande ringar