Rör ner currypastan (ta mindre om du inte vill ha så starkmat). Innan jag säger på återseende för denna gången, måste jag ju bjuda på lite mat också förstås
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. 1 msk grön currypasta (eller röd)1 msk olja2 stjälkar citrongräs (inte de träiga delarna)750 ml kokosmjölk600-700 g kycklingfilé i strimlor på snedden2 gröna chilifrukter, urkärnade (1 liten kruka färsk koriander)1 msk farinsockerCa 20 basilikablad1 msk fisksås1 msk pressad citron2 små Äggplantor skivade på längdenStek currypastan med olja på rätt stark värme - man "mosar" ut currypastan i oljan
3 dl matlagningsgrädde. Fräs den hackade löken & paprikan tillsätt curry. Tillsätt sedan den hackade kasslen & champinjoner och fräs ihop en kort stund
Anledningen med detta inlägg är att det har diskuterats i Facebookgrupp ”ครัวไทยไกลบ้าน” dvs ”Thaikök utomlands” där vi thai runtom i världen delar med oss av våra matbilder och annat i just ämnet ”mat”
I början tyckte jag inte att rätterna var starka nog men fram mot middagens slut så fick jag äta upp mina egna ord, det var bra hetta i maten, så som thailändska köket ska vara
Mat & recept /. * Smaksätt med pressad saft & sambal oelek beroende på hur starkt du vill ha det. Det var verkligen super gott & receptet räckte till fyra matlådor
Jag älskar thaimat och det ska vara starkt. Beställde min favorit räkor med thaibasilika och chili (har du inte prövat thaibasilika så måste du göra det, finns ibland att köpa färsk i butik och är fantastiskt aromatisk