Någon bakstentillgrillen blev det inte i år heller. På sommarens hittills bästa dag. I höst får det bli pizza på surdeg och så ta fram bakstenen och använda i ugnen
Dela det härKlicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Click to share on Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Vi använder gärna Fornaoi pizzamjöl till degen, men det får bra att använda vetemjöl special med. När vi gör pizza pågrillen använder vi en baksten från Weber
Flytta över degen till brödspaden innan du lägger på fyllningen för att slippa krånglig hantering, bakar du två pizzor så gör andra pizzan på en skärbräda, skjutsa över till brödpaden innan den ska gräddas
Kavla ut degen till önskad storlek, en stor eller flera små och lägg på ett bakplåtspapper. Sätt en deg, eller använd er av libabröd, tortilla eller vad ni kan tänkas ha för annat platt bröd
Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den pågrillen (på gallret) som ska ha en fin glödbädd
Jag lyckades tigga åt mig några bitar eldfast tegel av en kompis och skred sedan till verket för att likt dr Frankenstein skapa mig ett eget litet monster - The FrankenWeber