Även vi hade införskaffat två ankor som styckades i förrgår, skrovet fick koka för sig, låren rimmades till confit och brösten marinerades till pastrami (tillagades ikväll för inmundigande imorgon eller på lördag)
Vitlök smakar som bekant helt olika om den äts rå eller tillagats och confiteringen gjorde den lite rundare i smaken än bara rostad eller karamelliserad vitlök
Själva anklåren är tillagade på samma sätt som i förrgår och serveringsförslagen är även de desamma. I förrgår blev det anka med körsbärssås av anklåren jag köpte häromdagen, i dag blir det klassisk anka à l'orange
Genom att långsamt tillagaanklår i sitt eget fett tills köttet nästan faller av benet så får man ett otroligt smakrikt och mört kött som håller sig länge om det förvaras i fettet och ställs svalt
Lägg anklåren med rivet skal från två apelsiner samt svartpeppar i en plastpåse. Anklåren. Lägg anklåren i en långpanna eller i en ugnsfast form och häll över ankfettet så att det täcker
För första gången i mitt liv tillagade jag gratinerad hummer. Hummern hade våra kompisar från Stockholm med sig som kylklampar till de färska anklåren som jag fick
Fick liten blick att jag var lite smågalen som lät köttet tillagas i fem dagar, men de ändrade sig snabbt när de smakade det och Jenny sa även till sin man i telefon senare att det var det bästa köttet hon ätit på länge
i dag tillagas och äts dem med körsbärssås. Lyckades hitta billiga ekoklogiska anklår i affären. Lägg anklåren i en ugnsfastform, salta, peppra, och sätt in i ugnen
Här tyckte vi att fisken var mycket god och väl tillagad, med goda musslor och jättegott skum, medan rödbetorna också var mycket goda men alldeles för kraftiga i smaken till den milda fisken