Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Lägg på laxbitarna. 150 g fryst bladspenat. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). Häll såsen i ugnsformen och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. 150 g fryst bladspenat. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Hur kan jag hittills ha lyckats undgå att lägga upp ett recept på ugnsbakad lax. Ugnsbakad laxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat
Lax är barnens favoritfisk och den är ju tacksam att tillaga på allehanda sätt. Och precis som Viveka Lärn skriver i sin kokbok, så var lax lyxmat och torsk vardagsmat när jag var liten
Blanda olja med skal samt saft från citronen och pensla blandningen på laxen. 4 st laxfilé. 1300 g fryst broccoli. 14 st laxfilé 2 msk olivolja 1 st citron salt citronpeppar Potatis- och broccolimos 600 g potatis 300 g fryst broccoli smör mjölk salt vitpepparTina laxfileerna och lägg i en ugnssäker form, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen i ca 12 min
Och hur tillagar man då den här firren. Och asså det är faktiskt skillnad på fryst och färsk lax. i väntan på att fisken skulle bli mumsig så åt jag lite frysta ärtor
frysta wokgrönsaker. Wokade grönsaker med lax och en kall örtsås. frysta wokgrönsaker. Laxfilé. Medans laxen är i ugnen, woka grönsakerna i olivolja till se fått en fin färg
Dela laxen i portionsbitar. Lägg upp risotton på varma tallrikar och toppa med laxen. 600 g laxfilé. 4 tsk frysta provencalska kryddor. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 minuter till en innertemperatur på 42-45 grader. 600 g laxfilé. 4 tsk frysta provencalska kryddor