Och hur tillagar man då den här firren. Färsklax i ugn. Även om fryst lax också är bra. När jag skulle åka hem från mamma och pappa i söndags fick jag visst med mig en stycket färsklaxfilé hem
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Lägg på laxbitarna. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 2 tsk hackad färsk rosmarin. Häll såsen i ugnsformen och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med färskpotatis 2 portioner. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 2 tsk hackad färsk rosmarin
Häll grädden över spenaten och placera laxen ovanpå. Riv parmesanosten och strö den ovanpå laxen. Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 20 minuter. 600 g Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. 150 g spenat, färsk
Serverade laxen med mangosås, basmatiris och en sallad med färsk bladspenat, blodapelsin och körsbärstomater, och så strödde jag lite rostad kokos över alltihopa