) och tillagat den. Jag vet inte om hjortstek klassas som stenålderskost men nog var det vilt det kött som jägarna på stenåldern drog hem tillsinafamiljer
Smöra en stor ugnsfast form och varva potatis och hackad lök. Skala och skivapotatisen. Om gratängen början bli bränd täck med folie och flytta ner gratängen längst ner iugnen
Tillbehör. Bakade rotfrukter, rotfruktspuré, picklat äpple, färsk timjan, smörstekta kantareller. Stek steken runt om iolivoljatills den fått en fin yta
Rimma gärna steken innan du tillagar den, på så vis får du en köttbit med jämnare sälta och tillsätter du örter och kryddor irimningslagen får steken dessutom en fin smak av örterna
Det har jag aldrigtillagattidigare. På tal om det ena och det andra så fick jag nu idag en rejäl hjortstek av min snälla granne, så nu gäller det att dyka ner i kokböckerna
Blanda med osten och häll sen ner i en smord ugnsform. Har en del hjortkött i frysen och vad passar bättre som första inlägg på den här sidan än just det
Oavsett om man tillagar köttet på grillen, iugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart