Tillaga hjortstek i ugn recept

Hjortstek i lergryta

Hjortstek i lergryta

Hjortstektillagadi lergryta med gräddig sås. Ställ tillbaka grytan iugnen resterande tid. Efter två timmari ugen var den lillagodingen klar
Hjortstek

Hjortstek

) och tillagat den. Jag vet inte om hjortstek klassas som stenålderskost men nog var det vilt det kött som jägarna på stenåldern drog hem tillsinafamiljer
Hjortstek med svamp, tranbär och potatisgratäng

Hjortstek med svamp, tranbär och potatisgratäng

Smöra en stor ugnsfast form och varva potatis och hackad lök. Skala och skivapotatisen. Om gratängen början bli bränd täck med folie och flytta ner gratängen längst ner iugnen
Lågtemperad hjortstek

Lågtemperad hjortstek

Tillbehör. Bakade rotfrukter, rotfruktspuré, picklat äpple, färsk timjan, smörstekta kantareller. Stek steken runt om iolivoljatills den fått en fin yta
Laxgryta i hummersås

Laxgryta i hummersås

Det tillagarsig helt själv och behöver ingen större omsorg. Viltkött, hjortstek, entrecôte, rådjur, black n´ white, fläskfilé, etc
Söndagsstek

Söndagsstek

Rimma gärna steken innan du tillagar den, på så vis får du en köttbit med jämnare sälta och tillsätter du örter och kryddor irimningslagen får steken dessutom en fin smak av örterna
Rimmat och vilt!

Rimmat och vilt!

Hjortstekengickinte säker den heller, först en dos saltvatten från sprutan innan den fick spendera natten i saltvattensbadet

Vinter kalas!

Det har jag aldrigtillagattidigare. På tal om det ena och det andra så fick jag nu idag en rejäl hjortstek av min snälla granne, så nu gäller det att dyka ner i kokböckerna
Hjortstek - i gryta

Hjortstek - i gryta

Blanda med osten och häll sen ner i en smord ugnsform. Har en del hjortkött i frysen och vad passar bättre som första inlägg på den här sidan än just det

Hjortstek med enbärssås

Lägg köttet med stek termometer iugnsfast form. Vispa ur formen med buljong och sila över i en kastrull

När är köttet klart?

Oavsett om man tillagar köttet på grillen, iugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart