Tillaga makrill steka recept

Stekt makrill med hemgjord pasta och oliver

Stekt makrill med hemgjord pasta och oliver

Putsa makrillen fri från alla ben och dra av det yttersta skinnet. Stek makrillen enbart på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och lite salt tills du ser att fisken nästan är genomstekt
Makrill i ugn

Makrill i ugn

Här gör jag det enkelt för mig och tillagarmakrillfiléer i ugnen. Makrill måste vara pinfärsk och godast är de små fiskarna om man ska steka dem
Makrill med kryddtäcke

Makrill med kryddtäcke

Skulle det nu vara så att ni blir sugna på att äta sill istället för makrill så kan ni hitta ett recept på hur dagens sill tillagades här
Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Det är ju gott, enkelt att tillaga och tillgängligt i alla butiker. Ghee, smör eller olja att steka i. Makrill till exempel
Fusilli med makrill och aubergine

Fusilli med makrill och aubergine

I Italien finns det nog lika många pastarecept som det finns mormödrar, och de har alla sina egna regler om hur den perfekta pastan ska tillagas - och hur den inte ska tillagas
Makrillsås med dragon

Makrillsås med dragon

Jag vet dock många som inte tycker om fisk, och ännu fler som äter lite fisk för att de tycker att det är svårt att tillaga
Den farliga rå fisken!

Den farliga rå fisken!

Om du har tillagat mycket fisk, så har du kanske sett mask eller larver i fiskköttet. Det är inte ovanligt att hitta larver i våra vanligaste fiskarter, som lax, sill, makrill eller torsk
Konsten att rensa kyl & frys

Konsten att rensa kyl & frys

Makrill är en otroligt tacksam fisk att både tillaga och att äta. Idag resulterade detta i en enkel men ack så god måltid, stekt makrill med blomkålsmos och haricoverts