Putsa makrillen fri från alla ben och dra av det yttersta skinnet. Stek makrillen enbart på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och lite salt tills du ser att fisken nästan är genomstekt
I Italien finns det nog lika många pastarecept som det finns mormödrar, och de har alla sina egna regler om hur den perfekta pastan ska tillagas - och hur den inte ska tillagas
Om du har tillagat mycket fisk, så har du kanske sett mask eller larver i fiskköttet. Det är inte ovanligt att hitta larver i våra vanligaste fiskarter, som lax, sill, makrill eller torsk
Det är bra att välja att tillaga olika sorters fisk, både för hälsans och miljöns skull. Men även om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta som vi skulle vilja till middag så ska vi komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter
Makrill är en otroligt tacksam fisk att både tillaga och att äta. Idag resulterade detta i en enkel men ack så god måltid, stekt makrill med blomkålsmos och haricoverts
Vi fick några makrillar sist vi var ute och fiskade och dom tillagade vi idag. Jag kryddade filéerna med kryddblandningen "Fiskelycka" och flingsalt och stekte dom i smör
Att tillaga fisk på grillen är verkligen jättegott, så enkelt och det är riktig sommarmat. Vi har tidigare frestat er med helgrillad makrill med färsk koriander- och chilidressing