En helt vanlig stek av antingen nöt eller gris blir sååå mycket godare, mörare och saftigare om det får tillagas ytterligare förbi alla normer och temperaturer
Jag gillar när köttet tillagats länge och är riktigt mört så det nästan faller sönder, men det är helt och hållet en smaksak och beror också mycket på vilket kött man använder så ni får testa er fram
Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Trots att köttet inte bryns innan det tillagas i spadet får det en jättefin färg tack vare det mörka ölet
Det blev en rätt med nötstek på fransyska. ett par matskedar av garnityret från hemgjord rödvinssås (den som spar han har, jag frös in detta sist jag gjorde såsen
Här har jag valt att använda mig av rostbiff, då jag kom över en bit till bra pris, men det fungerar alldeles utmärkt med annat som exempelvis fransyska eller högrev
Sätt in pannan i nedre delen av ugnen. Spara lite av marinaden och sila den. Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in köttet med salt och peppar och lägg det i en liten långpanna