Pilgrimsmusslor är så jädra goda om de är rätt tillagade. Om man undrar hur pilgrimsmusslan ser ut live så att säga, så kan man slänga ett öga på Shell´s logga
I helgen var vi dock sugna på att testa att själva tillaga dem. Om de har pilgrimsmusslor till förrätt när vi är ute på restaurang och äter så slutar det nästan alltid att vi väljer det
Det jag skulle ändra till nästa tillagning är att antingen köpa små musslor, eller stora och dela dem i två för i det här fallet så blev baconet färdigt innan musslan inuti hann bli helt tillagad
Hur de än blir tillagade så är det alltid tillbehören och de eventuella kryddorna och smaksättningen som är det goda med dem, jag kan inte komma ifrån fiskbullekonsistensen och smaken
Alla arter kan ätas råa eller lätt tillagade. Grillade pilgrimsmusslor i lime-& chilimarinad. Musslorna är skaldjur från havet som finns att köpa färska som frysta med eller utan skal
Halstrade pilgrimsmusslor med ärtkräm och forellromEn förrätt som är enkel att tillaga och som verkligen har det lilla extra – pilgrimsmusslor, tryffelsmör och forellrom
Börja att skala räkorna och tillaga räkfonden. Vänd i räkorna precis innan servering, halstra pilgrimsmusslan, ringla över lite olivolja och garnera med fänkålsdillen och palsternackschips
Tillagad är den lätt mjölig. Torkade tillagas på samma sätt som gula torkade ärter och används då mest till soppor, grytor,i vegetariska rätter och puréer, men passar även bra i en fräsch sallad eller som tillbehör till din måltid
sesamfrön Tillaga nudlarna enligt paketet och spola dem i kallt vatten och låt rinna av. risnudlar, tillagas enligt paketet (kokas vanligtvis inte)sambal oelek eller finhackad chili1 avokado, skuren i smala stavar, pressa över lite limejuice1 morot, skuren i smala stavar2 salladslökar, skurna i smala strimlorrivet limeskalhackad koriander ev
Tillaga i ugn i 30 minuter. Nu var det ju så att jag ska jobba imorgon natt och på så vis inte kan ha något riktigt nyårsfirande, så jag och Berra njöt av "nyårsmiddagen" igår istället