Tillagning fransyska ugn recept

Förförisk fransyska

Vi kastade i lite goda rotfrukter med ca en timme kvar av tillagningen, spadet fick utgöra såsen. Förförisk fransyska i ugn
En fransyska!

En fransyska!

Efter tillagningen brukar jag lägga den i en påse tillsammans med olja, vitlök, rivet citronskal och lägga den i kylen över natten
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader
Tjälknöl

Tjälknöl

Lägg den frysta köttbiten på galler längst ner i ugnen. Receptet och tillagningen är superenkelt men som sagt, det tar minst 15 timmar beroende på hur stor köttbit som används. ca 1 kg nötkött (exempelvis innanlår eller fransyska). Slå igång ugnen på ca 100 grader. ca 1 kg nötkött (exempelvis innanlår eller fransyska)
Saftig grytstek

Saftig grytstek

Tid för tillagning. Lägg över steken på ett stort ugnssäkert fat. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. Värm ugnen till 150°. Sätt fatet i ugnen och låt bräsera övertäckt ca 2 timmar tills det är mört. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,
Världens bästa gulasch i Crock Pot

Världens bästa gulasch i Crock Pot

Bara ner med allt, låt gå och några timmar senare är det bara att sätta sig vid bordet och njuta av världens godaste mat, ofta även mer näringstät än tillagning i ugn eller spis
Rostbiff med potatisgratäng

Rostbiff med potatisgratäng

Avsluta tillagningen högt upp i ugnen för att få mer färg. Salta och peppra steken och lägg den i en ugnssäker form
Strikt lchf – dag 4 – lunch

Strikt lchf – dag 4 – lunch

Jag hade förberett en marinad med pressad vitlök, olivolja, rivet citronskal, salt och peppar som jag gned in steken i efter tillagning
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

Grytan som man lägger maten i är gjord i keramik och går därför också att använda för tillagning i ugnen, exempelvis
Baeckaoffa

Baeckaoffa

fransyska eller rostbiff. Tillagning dag 3. Sätt på locket och in i ugn 220° i 2½-3 timmar. Marinering dag 1
Restwrap med kalvstek & rödbetor

Restwrap med kalvstek & rödbetor

I receptet har vi använt oss av rester av en kalvstek men det går lika bra med rostbiff, fransyska eller lammstek
Söndagsstek mitt i veckan!

Söndagsstek mitt i veckan!

Köttet serverade jag med ugnsrostade rotfrukter, harikot verts och kantarellsås som bland annat innehåller sky från tillagningen av steken (så kasta inte bort den
Ett måste på buffébordet !

Ett måste på buffébordet !

Köttet ska innan tillagning tas ut ur kylen i god tid, få ligga till sig i rumstemperatur och torka upp
Köttgryta med tomater

Köttgryta med tomater

Tid för tillagning. eller fransyska. Placera ugnsgallret i nedre delen av ugnen. eller fransyska. Lägg kött, lök, oliver, oregano, koriander och peppar i en rymlig ugnsform