Allra bäst är låg värme och dubbla tiden för tillagning. Ugn aluminiumfolie, för inbakning av stek. Blanda rotfrukterna med oljan och sprid ut på plåten för bästa tillagning
Lägg den frysta köttbiten på galler längst ner i ugnen. Receptet och tillagningen är superenkelt men som sagt, det tar minst 15 timmar beroende på hur stor köttbit som används. ca 1 kg nötkött (exempelvis innanlår eller fransyska). Slå igång ugnen på ca 100 grader. ca 1 kg nötkött (exempelvis innanlår eller fransyska)
Tid för tillagning. Lägg över steken på ett stort ugnssäkert fat. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. Värm ugnen till 150°. Sätt fatet i ugnen och låt bräsera övertäckt ca 2 timmar tills det är mört. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,
Bara ner med allt, låt gå och några timmar senare är det bara att sätta sig vid bordet och njuta av världens godaste mat, ofta även mer näringstät än tillagning i ugn eller spis
Redan under tillagningen njuter man av alla dofter och det kittlar aptiten. Jag använde fransyska och struntade i vitlök men här gör du som vanligt precis som du vill
Köttet serverade jag med ugnsrostade rotfrukter, harikot verts och kantarellsås som bland annat innehåller sky från tillagningen av steken (så kasta inte bort den
Tid för tillagning. eller fransyska. Placera ugnsgallret i nedre delen av ugnen. eller fransyska. Lägg kött, lök, oliver, oregano, koriander och peppar i en rymlig ugnsform