De väljer hellre den än makaroner och spagetti och perfekt är då båda tycker om att äta skruvarna även kalla så när vi varit på utflykt eller cup så är det pastasallad med skruvar som huvudingrediens som gäller och inte mig emot för enklare än så kan det ju inte bli
Servera kalla eller ljumna. Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltugg till glöggen
Gamla tillagningsmetoder som saltning ger ett hållbart kött så passa på att göra ett par tjälknölar när du ändå är igång, det är gudomligt gott även som pålägg eller på smörrebröd eller bara som tilltugg till en kall öl
I lördags kväll blev det detta lilla enkla tilltugg som en slags förrätt och del av mellomenyn. Jag finhackade även röd lök men den la jag i en skål och ställde på köksbänken på andra sidan i köket och där stod den tills jag började med den så kallade huvudrätten
Jag gjorde lite bbq häromdagen och ville ha lite tilltugg innan själva bbq-festen kom igång. Då den geografiska förvirringen är stor kring originalrätten (skapad i England) så kanske jag borde kalla dessa för ”Årsnäska ägg” då det är min hemvist nu för tiden