Lite sval dricka och lite tilltugg klarade vi dock av att njuta av på uteplatsen. Efter maten lyxade vi till det, eftersom paret som besökte oss är vana vid goda viner och bjuder på de bästa när vi är där tänkte vi återgälda det
Du kan även ha det till kvällen som tilltugg, passar till kall öl eller vin. Häll oljan vinäger, vatten i en lergryta eller låg gryta tillsätt paprika lös upp med sked blande väl
Det är så mycket lättare att öppna en flaska mousserande vin. Så tänk på det när ni lägger i en bit ost eller om ni använder ädelost på tub - osten kan gå nästan upp till kanten för den smälter ner och blir mindre sen i ugnen
Mycket gott som tilltuggtill ett glas cava eller ett glas mousserat vin. Det tillhör ju också livets god, så nu bjuder jag på smarriga asiatiska kräfttubes som passar perfekt innan maten till lite cava eller mousserat vin
I sommar presenterar jag och Patchwork – Vinettill vego tre olika snittar som passar perfekt som tilltuggtill fördrinken eller som en enkel förrätt till en middag
Ett härligt vin som passar perfekt till tappa, tilltugg och varma kvällar framför grillen. Här kommer två alkoholhaltiga drycker som passar perfekt till grillningen nu när värmen kommer
Det är foodies, bartenders, sommelierer, kockar och dessertmästare som under en kväll tillsammans skapar magi i köket med mat, drinkar, vin, desserter och tilltugg som matchas till perfektion
Medan vi väntade på att grillen skulle bli klar festade vi på tilltugg och drinkar på däck. Makalöst gott kött, underbar potatis, såser, sallad och rött vin
Mitt tips är (fast nästan godare att äta bara dessa som tilltugg innan) fefferonis fyllda med grönmögelost och sen lindar man bacon runt och fäster med en tandpetare
Superenkelt tilltuggtill glöggminglet. Passar bra till välkomstskålen eller till tolvslaget (kom ihåg att det är bättre att dricka den dyra champagnen tidigt på kvällen, till tolvslagets skål kan man ta något mindre exklusivt då smaklökarna ändå är lite bortdomnade av både vin och mat)
Servera som tilltuggtillsammans med citron att pressa över. Allt började förra helgen när vi pratade om vilket kött som går att använda till pulled pork och jag blev pinsamt påmind om att jag hade fått en vildsvinsbog som jag stoppat i frysen