Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda starkt kaffe och amaretto i en skål. Men jag älskar Tiramisu. Droppa försiktigt, kexen suger snabbt åt sig blandningen, de ska inte bli genomblöta, utan bara få en lätt smak av kaffe och amaretto
2 msk marsalavin, konjak, amaretto eller annan likör. 2 ägg 4 msk strösocker 2 msk marsalavin, konjak, amaretto eller annan likör 225 g mascarpone 12 savoiardikex 1,5 dl starkt kaffe
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao. 12 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas)
Tiramisu är en perfekt bjudrätt som du med fördel kan göra dagen innan. 2 dl vispgrädde 1 dl strösocker 2 äggulor 250 g mascarponeost 8 savoiardikex 1,5 dl kallt kaffe 2 msk konjak, amaretto eller marsalavin kakao till servering Vispa
Vi börjar med efterätten som blev ett eget "hitte-på", en tiramisu med somrig smak. Tiramisu med jordgubbar 4 porten form med måtten ca 30*20 cmca 1 paket savoiardikex2 äggulor1 dl socker300 g mascarponeost½-1 apelsin, rivet skal och pressad saft3 dl starkt kallt kaffe1 dl apelsinlikör, eller amaretto1 paket jordgubbarVispa samman äggulor och socker så det blir fluffigt
Blanda starkt kaffe och amaretto i en skål. Helgen dessert blev en italiensk tiramisu. Droppa försiktigt, kexen suger snabbt åt sig blandningen, de ska inte bli genomblöta, utan bara få en lätt smak av kaffe och amaretto
Häll i Amaretton och vispa smeten i låg hastighet. Här kommer mitt favoritrecept på Tiramisu. Och inte bara vanlig tiramisu utan en julig version av den goda efterrätten