Tiramisu är en italiensk dessert som traditionellt görs på savoiardikex, espresso, ägg, socker, kakao och mascarponeost och den brukar ofta smaksättas med lite marsalavin eller cognac
Rör samman mascarpone med lite av vaniljvispen och tillsätt sedan resten. 100 g mascarponeost. Lägg mandelbiskvierna i en skål häll över kaffe och Kahlúa
8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt mascarponen i äggsmeten och rör om ordentligt till en slät kräm. Men jag älskar Tiramisu. Bred ett lager av mascarponekräm över kexen, varva därefter kex och kräm, avsluta med ett lager kräm
Vänd i mascarponen och vispa snabbt ihop med krämen. Fantastisk tiramisu gjort på mitt vis utan likör. Förbered den gärna dagen innan servering för godast smak och bäst konsistens på tiramisun
Tillsätt mascarpone och vald likör eller konjak och rör försiktigt till det blir en jämn smet. Bred ut hälften av mascarponesmeten ovanpå och sikta över hälften av kakaon
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao. 12 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas)
Häll i mascarponen i bunken med äggulan och socker samtidigt som du vispar. När du gjort det, rör ihop skummet med äggulan och mascarponen du precis vispat ihop (använd i elvisp till det här momentet, utan en sked eller liknande)