Blanda ner mascarponeosten. Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Vänd försiktigt ihop mascarponesmeten med marängsmeten med hjälp av en slickepott
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Chokladganache 1 1/2 dl Vispgrädde 1 1/2 msk Honung 120 g Choklad (70 % kakaohalt) Mascarponekräm 2 st Ägg 3 msk Strösocker 250 g Mascarponeost Till montering 100 g mördegskakor (typ Brago)
Tiramisu är en perfekt bjudrätt som du med fördel kan göra dagen innan. 2 dl vispgrädde 1 dl strösocker 2 äggulor 250 g mascarponeost 8 savoiardikex 1,5 dl kallt kaffe 2 msk konjak, amaretto eller marsalavin kakao till servering Vispa. 250 g mascarponeost
Vi börjar med efterätten som blev ett eget "hitte-på", en tiramisu med somrig smak. Tiramisu med jordgubbar 4 porten form med måtten ca 30*20 cmca 1 paket savoiardikex2 äggulor1 dl socker300 g mascarponeost½-1 apelsin, rivet skal och pressad saft3 dl starkt kallt kaffe1 dl apelsinlikör, eller amaretto1 paket jordgubbarVispa samman äggulor och socker så det blir fluffigt