Serverar du den som varmrätt passar såväl potatisgratäng som potatissallad som tillbehör. Tjälknöl. Tjälknölen är resultatet av en smått genial tillagningsmetod, där det fortfarande frysta köttet steks i ugn, länge och på låg temperatur
Skiva upp i tunna skivor och servera med valfritt tillbehör. Krossa Enbär och svartpeppar i mortel tillsätta i en gryta med vatten,salt,socker och smulade lagerblad
Den serveras kall i tunna skivor och äts till exempel med en potatisgratäng som tillbehör. Den har en viss likhet med rostbiffen men då den tillagas vid lägre temperatur och längre tid blir den så mycket mer mör och smakrik
Till det riktigt lena, möra och smakrika köttet gjorde jag ett kolhydratsfritt tillbehör i form av julienneskurna strimlor av en fet zucchini samt tre morötter
Tjälknöl serveras kall i tunna skivor och äts till exempel med en potatisgratäng som tillbehör. Tjälknölen blir minst lika god utan tjäle, dvs om den lagas med färskt i stället för fryst kött
Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Eller så har vi fokuserat så mycket på köttet att klassiska smaker och tillbehör har fått stå tillbaks när tjälknölen eller köttgrytan ska fram på bordet
Till tjälknöl och potatisgratäng och det kompletterar fint till saltgurkan. Det är också perfekt på en leverpastejmacka, på den grillade korven med bröd eller att blanda med creme fraiche till en dipp
Den här gången föll valet på Tjälknul eller Tjälknöl, hur uttalar ni det. Servera med valfria tillbehör, vi valde potatisgratäng, bearnaise och en tomatsallad